My sa svalov nebojíme

Megažena Zuzana Light :D Zdroj
Fitká sú plné dievčat, ktoré si cupitajú na páse, alebo ležérne hýbu držadlami na orbitreku. Väčšinou sa zdržia hodinku na kardiu a potom si zacvičia brucho a so spokojným pocitom, že si zamakali idú domov. Musím sa priznať, že som začínala rovnako. Poväčšine som si odbila kardio, čo to pocvičila na žinenke a šup domov. Dôvod? Nechcela som svaly, len „spevniť“.
Pri spätnom ohliadnutí mi je to samozrejme vtipné, pretože teraz patrím do kategórie, drepy výpady, činky a makačky a dievčatá tohto rázu mi lezú tak trošku na nervy :D. Okej ale veď hlavne nesúdiť . . . 
Ako ste si asi domysleli z nadpisu, chcela by som sa trošku povenovať svalom, ktoré mnohé z vás možno desia a pritom sú to najlepší priatelia nášho pohybového ústrojenstva, vitality a samozrejme aj požierači energie a zlepšovatelia metabolizmu.
Pre lepšiu orientáciu vám poviem niečo o glukóze a  glykogéne. Znie to hrozne, ale nebojte sa :D sľubujem, že to bude krátke a výstižné :D.
Glukóza- jednoduchý cukor, nepotrebuje sa rozkladať ako polysacharidy (zložené cukry), naším organizmom si ide bez zmien. Ako jediný cukor nám koluje v žilách nonstop ;).
Glykogén- polysacharid, zložený z glukózy, ktorú si telo v takejto zložitej forme dokáže uložiť  v pečeni, alebo vo svaloch.  Pokiaľ klesne hladina cukru v krvi, pečeň pekne vypustí glykogén, ktorý rozmení na drobné a šup ho glukóza do obehu. No a tu nastáva naše slávne priberanie. Pokiaľ si dáme nejakú supersladkú, alebo len monosladkú dobrôtku, v krvi nám vyskočí hladina cukru. Lenže čo má telo s cukrom robiť?  Svalov veľa nemáme, tam už nič nenapchá, v krvi ho máme nadbytok. . .  Hmm ten faldík na brušku toho ale pojme dosť, šup ho tam ;). . . a takto sa laicky povedané izolujeme.
Aby som to skrátila, čím viac svalov máme, tým viac glykogénu sa medzi nimi môže uložiť a tým viac ho dokážu spáliť. Pri rozmenení na drobné to proste znamená, že pokiaľ nie sme tyčky obalené tukom a kožou, sme schopné spaľovať nielen pri cvičení, ale aj po ňom neporovnateľne viac  energie, ako holčiny, čo toho musculusu veľa nepobrali a štítia sa ho J. Pretože, svaly potrebujú papať omnoho viac aj v stave pokoja. Tuk papať nepotrebuje, aj keď to on rád J. . .
Samozrejme som to napísala veľmi zjednodušene, ale čo tým chcel vlastne básnik povedať je fakt, že svaly sú super. Okrem toho, že baby, ktoré ich majú vyzerajú neporovnateľne lepšie ako takzvané skiny fat kostričky, sú aj užitočné.  Okrem už spomínaného zrýchlenia metabolizmu a estetickému účelu nás napríklad držia pokope (doslova pokope, mám hypermobilitu a bez svalov by som bola ako chodiaca rôsolovita guma :D), sme vďaka ním vitálnejší, máme väčšiu silu a výdrž (áno, to je logické :D), najnovšie sa dokázalo, že spomaľujú stárnutie a ukladanie tuku v starobe a nesporná výhoda, teda aspoň pre mňa, môžeme viacej jesť :D Juch! Ehm, teda aspoň ja si tak ospravedlňujeme občasný večerný rapel ;).
Záverom prikladám nejaké sexy obrázky a pre musculusfobičky odkaz, že pokiaľ sa cvičeniu nebudú venovať minimálne ako Zuzka Light a nebudú ho podporovať  adekvátnou stravou, nikdy nebudú „vyrysované“, my ženy sme skrátka od pradávna stvorené na hrabkanie ohňa a žutie zvieracej kože, takže jediný sval, čo sa môže extrémne zväčšiť je sval žuvací, ktorý zo sebou pri nadmernom cvičení prináša zväčšenie svalu pneumatického, ktorý máme buď to na zadku, sehnách, alebo bruchu, neviem, ktorým druhom obdaril a príroda vás :D. A aby sme sa inšpirovali, alebo znechutili, pripájam zopár fotiek kočiek, ktoré sú v rôznej hmmm nazvime to vyživovacej fáze :D

Zdroj
Tak tuto vám objasňujem pojem skinny fat. Neviem či treba dodatočný komentár, sú to dievčence, ktoré toho moc nepopapajú a sú tak lenivé, že ani necvičia. Pri rovnakých proporciach ako cvičiace devy môžu byť o niekoľko kíl ľahšie. Nemajú totiž svaly ale len tuk. K tomuto by som chcela ešte napísať, že pri cvičení, pokiaľ chcete schudnúť, kašlite na váhu. Svaly sú ťažšie ako tuk, takže aj keď budete cvičiť, ale priberať, tešte sa  z toho, rastú nám naši miláčikovia :D.


Zdroj
Táto žirafka okrem faktu, že toho zrejme veľa nepoje, si občas aj zacvičí, aaaale, pekne sa pozrime na ručičku, na nožičku, na bruško :) vidíte? Žiadny hybateľ a požierač energie. Načo, kočenka hladuje a svaly potrebujú kŕmiť. Preč s nimi, zbytočne organizmus zažažujú.

Vľavo ďalšia fat skinny chuťovečka :) Zdroj


Zdroj
Žena ktorá sa dobre stravuje, cvičí a nehladuje, za touto figúrou je už niečo odmakané :) toto a ešte trošku viac je asi najviac namakané ženské telo, ktoré si môžeme vypotiť, ale je z a tým naozaj veľa makania, takže baby, čo myslíte, je to škaredé? Ja si to teda nemyslím :).  
Toto asi nepotrebuje komentár :) Mekáč štýl  Zdroj


Zdroj
Zrejme predstava väčšiny neinformovaných žien o tom, ako budú vyzerať, keď im narastú "svaly" :D. Nuž, asi vás sklamem, ale tuto táto žena (alebo mám povedať ženomuž? hmm, nie nie, to bolo škaredé) je už niekde inde, predpokladám, že vďaka sypačkám a pichačkám má hlas posadený o niekoľko oktáv nižšie a zníženú funkčnosť pečene. Dámy a páni, predstavujem Vám ženskú kulturistku, ktorá určite nedosiahla svoje krivky (alebo hrany? :D) spôsobom, ktorý v posilovni predvádzame my :).


Tak dievčence, to je z mojej strany všetko, dúfam, že vás článok niečim obohatil a že  som vás trošku poučila, ukľudnila, alebo pobavila :) Aký typ postavy ste vy? Len mi tu nepíšte hruška, alebo presýpacie hodiny :D ... Ja som niečo medzi skinny fat, ale posilujem to do fitness :D no cieľ je ešte trošku ďaleko :D. . . každopádne, za komentárik budem vďačná. Žite blaze, cvičte naplno a jedzte s pôžitkom.

Bozkávam Dominika :)
PS: Aaaa v budúcom článku sa budem venovať trošku strave :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára